Tarihi Çarşıda Açılış Öncesi Panel

Tarihi Çarşıda Açılış Öncesi Panel
Ünye Belediyesinin ilçenin tarihi değerlerini yeniden gün yüzüne çıkartmak ve turizme kazandırmak adına başlattığı "Kültür Yolu Projesi" kapsamında...

Ünye Belediyesinin ilçenin tarihi değerlerini yeniden gün yüzüne çıkartmak ve turizme kazandırmak adına başlattığı "Kültür Yolu Projesi" kapsamında restorasyonu yapılan "4 Arasta 1 Orta Çarşı Projesi"nin açılışı öncesi bir panel düzenlendi.

Ünye turizminin merkezinde 4 Arasta 1 Orta Çarşı konulu panele Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, oda başkanları ve esnaflar katıldı.

Ünye turizmi ve tarihi kimliği açısından büyük önem taşıyan projenin açılışı öncesi düzenlenen panelde konuşan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, geçmiş ile geleceği aynı potada eriten projeler hayata geçirdiklerini söyledi. Başkan Çamyar yaptığı konuşmada, "Bir şehirde ruh varsa o şehirde kültür vardır, medeniyet vardır dolayısıyla turizm vardır. Ünye'nin tarihine baktığımızda evlerin kapısındaki taşa yontulan, hamamlarda mermere dokunan, ibadethanelerde yüzeye işlenen sanatların yüzyıllar arasında serbestçe dolaşan bir hafızaya bekçilik ettiğini görmekteyiz. Bu hafızayı zinde tutarak, yıpranmış olanlarını canlandırarak, bir kültür iklimini Ünye'mizde yeşertmeyi ve gelecek nesillere aktarmayı amaçladık" dedi.

Konuşmaların ardından panele geçildi. Oturum Başkanlığını Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Durmuş Zor'un yaptığı panele konuşmacı olarak ise İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, Ünye Esnaf ve Sanatkârlar Kooperatifi adına Soner Çam, Ünye Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Adnan Sobi ve Ünye Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İsmet Çat katıldı.

Tarihi Çarşıda Açılış Öncesi Panel

Tarihi Çarşıda Açılış Öncesi Panel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.