Etü’de Akademik Yıl Açılış Töreni Düzenlendi

Etü’de Akademik Yıl Açılış Töreni Düzenlendi
Erzurum Teknik Üniversitesi'nde 2017-2018 Akademik Yılı dolayısıyla açılış töreni düzenlendi.

Erzurum Teknik Üniversitesi'nde 2017-2018 Akademik Yılı dolayısıyla açılış töreni düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan tören de açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Muammer Yaylalı Erzurum Teknik Üniversitesi'nin kuruluşundan bu yana gösterdiği akademik ve sosyal yapılanması hakkında detaylı bilgiler verdi. ETÜ" nün kampüs alanının tamamlanma çalışmalarına hızla devam ettiğini belirten Rektör Yaylalı, inşa edilen modern laboratuvarlarımız, dersliklerimiz ve fiziki olanaklarımızla yakın gelecekte çok daha büyük başarılara imza atılacağını sözlerine ekledi.

Yapılan özverili çalışmaların meyvelerinin alınmaya başladığını belirten Rektör Prof. Dr. Muammer Yaylalı, ODTÜ bünyesinde yer alan University Ranking by Academic Performance (URAP) araştırma laboratuvarının açıkladığı 2017 sıralama raporunda Erzurum Teknik Üniversitesinin göstermiş olduğu başarıya da temas etti. Rektör Prof. Dr. Yaylalı, "Rapora göre üniversitemiz 2000 yılından sonra kurulan ve Tıp fakültesi olmayan 56 üniversite arasında 4. olurken değerlendirmeye alınan 77 üniversite arasında ise 17. sırada yer almıştır" dedi.

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu ise yaptığı konuşma da Erzurum Teknik Üniversitesi'nin Erzurum'da kurulan ikinci devlet üniversitesi olarak kısa zamanda çok önemli işlere imza attığını belirtti. Azizoğlu ayrıca, ETÜ" nün gerek altyapı çalışmaları ile gerekse yaptığı akademik ve bilimsel çalışmalarla adından sıkça bahsettiren önemli bir üniversite olduğunun altını çizdi.

Açılış dersinin ardından sunumlarından dolayı Prof. Dr. Ersan Aslan'a Rektör Prof. Dr. Muammer Yaylalı ve Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu tarafından plaket verildi. Ayrıca TÜBİTAK tarafından projeleri destekleme kararı alınan akademisyenlere plaket verildi.

Derece ile kazanan öğrencilere hediye takdiminin ardından 2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni sona erdi.

Açılış törenine, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Bölge Jandarma Komutanı Tümg. Güray Alpar, yargı mensupları, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, fakülte dekanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Etü’de Akademik Yıl Açılış Töreni Düzenlendi

Etü’de Akademik Yıl Açılış Töreni Düzenlendi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.