‘Robotik Futbol Takımı’, Kktc Başbakanını Ziyaret Etti

‘Robotik Futbol Takımı’, Kktc Başbakanını Ziyaret Etti
Kanada'nın Montreal kentinde düzenlenen RoboCup 2018 Robotlararası Dünya Futbol Kupası'nda Dünya Şampiyonu olan Yakın Doğu Üniversitesi Robot Futbol Takımı...

Kanada'nın Montreal kentinde düzenlenen RoboCup 2018 Robotlararası Dünya Futbol Kupası'nda Dünya Şampiyonu olan Yakın Doğu Üniversitesi Robot Futbol Takımı (NEUIslanders), KKTC Başbakanı Tufan Erhürman'ı makamında ziyaret etti.

Robot Futbol Takımı ve Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel, Başbakan Tufan Erhürman'a, Robot Futbol Takımının dünya şampiyonluğuna giden yolunu anlattı. Ayrıca, Yakın Doğu Üniversitesi'nin insansız otobüs çalışmaları, düşünce gücü ile hareket eden tekerlekli sandalye olmak üzere İnovasyon ve Bilişim Teknolojileri Merkezi'nde geliştirilen teknolojik ürünlerle ilgili bilgileri de aktardı.

Başbakan Erhürman, "Yakın Doğu Üniversitesi İnovasyon ve Bilişim Teknolojileri Merkezini, bilim ve teknoloji alanında ulaştığı seviyeyi uluslararası alanda gösteren başarılarından dolayı yürekten kutluyorum" dedi.

"İnsansız otobüs çalışmalarının ilk turu Şubat ayında"

Robot Futbol Takımının dünya şampiyonluğunun, Yakın Doğu Üniversitesinin üçüncü nesil üniversiteler arasında yer alma vizyonunun hayata geçirilmesi konusunda en güzel örneklerinden birisi olduğunu dile getiren Doç. Dr. Günsel, sıradaki hedeflerinin Yakın Doğu Üniversitesi İnovasyon Merkezi ile Robotik Laboratuvarı ortak çalışmalarıyla sürdürülen insansız otobüs kullanımını hayata geçirmek olduğunu söyledi.

İnsansız otobüs çalışmalarıyla ile ilgili gelinen aşama hakkında Başbakan Erhürman'a bilgiler aktaran Doç. Dr. Günsel, insansız otobüsle 2019 yılı Şubat ayında ilk turlarını atmayı planladıklarını açıkladı. Her türlü hava ve yol şartlarında çalışabilecek insansız otobüsün öncelikle kampus içerisinde ring servisi olarak çalışarak, öğrencilerin kampus içerisindeki ulaşımını sağlayacağını anlatan Doç. Dr. Günsel, bu deneme uygulamalarından sonra Lefkoşa şehri içindeki otobüslerini de insansız otobüs servisine dönüştürmek istediklerini belirtti.

Başbakan Tufan Erhürman'a, Türkiye'de elektronik seçim sistemine geçmek için de gerekli çalışmaları başlatmaya hazır olduklarını dile getiren Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel sözlerinin sonunda, dünya şampiyonluğuna ulaşmalarının teknoloji alanında dünya devleriyle rekabet edebileceklerini ve Kıbrıs Türkü'nün imkan sağlandığında neler başarabileceğini bir kez daha gösterdiğini söyledi.

"Futbolcu robotlar ve yapay zekaları Yakın Doğu Üniversitesi araştırma laboratuvarlarında geliştirildi"

Yakın Doğu Üniversitesi Robot Futbol Takımı Kaptanı Ersin Aytaç'ta, Robot Futbol Takımı hakkında Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay'a teknik açıklamalarda bulunarak, 8 robottan oluşan Yakın Doğu Üniversitesi Robot Futbol Takımı NEUIslanders'ın tüm mekanik ve elektronik tasarımları ile yapay zeka kodlamalarının yüzde 100 Yakın Doğu Üniversitesi'nin kendi üretimi olup, araştırma laboratuarlarında ekip arkadaşları tarafında tasarlanarak üretildiğini belirtti. Aytaç, her biri özel bir teknolojiyle el yapımı olarak üretilen futbolcu robotların, üç boyutlu bir koordinasyon ve iletişim sistemiyle yönetildiklerini, elektrik elektronik mühendisleri ile Bilgisayar Mühendislerinin ortak çalışmasıyla bu yıl, takımı yöneten yapay zekanın sıfırdan yazılarak daha ofansif bir robotik futbol takımı ürettiklerini vurguladı.

‘Robotik Futbol Takımı’, Kktc Başbakanını Ziyaret Etti

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.