Seydişehir’de Şehit Aileleri Ve Gaziler Derneği Yeni Yerinde

Seydişehir’de Şehit Aileleri Ve Gaziler Derneği Yeni Yerinde
Konya'nın Seydişehir İlçe Belediyesi tarafından Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Seydişehir Şubesine verilmek üzere yapılan...

Konya'nın Seydişehir İlçe Belediyesi tarafından Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Seydişehir Şubesine verilmek üzere yapılan bina kullanıma başlandı.

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Seydişehir Belediyesi arkasında bulunan şehitlik alanında prefabrik olarak yapımı tamamlanan dernek binasının bahar aylarında peyzaj ve çevre düzenlemesinin yapılacağını kaydetti.

Seydişehir Belediye Başkanı Memet Tutal'a teşekkür eden dernek başkanı Yakup Söğüt, "Bildiğiniz üzere Seyitharun İş Merkezinde bulunun dernek binamızda faaliyetlerimize devam ediyorduk. Konya Büyükşehir Belediyesi ve Seydişehir Belediyemizin ortaklaşa başlattığı "Seyitharun Veli Cami ve Çevresi Düzenlemesi" projesi nedeni ile dernek binamızı boşalttık. Başkanımız sağ olsun göreve geldiği günden bu yana her zaman bizlere destek olmuş, yanımızda yer almıştır. Bu konuda da Seydişehir Belediyesine ait olan şehitlik içerisinde bulunan alanda bize dernek binası yaptı. Kendisine bu konuda teşekkür ediyorum" dedi.

Bugüne kadar birlik ve beraberlik içerisinde çalıştık diyen Başkan Söğüt, "Başkanımıza ne zaman ulaşmak istesek veya bir talebimizi iletsek, sağ olsun bizleri asla kırmadı ve bizim taleplerimize çözüm bulmak adına çaba sarf etti. Halkın içinden gelen, halk için çalışan bir başkanımızın olması bizleri ayrıca mutlu ediyor. Kendisine derneğimiz, şehit ve gazi yakınlarımız adına teşekkür ediyoruz. Şehit kanlarıyla sulanmış bu aziz topraklarda yaşayan milletimizin birlik ve beraberliğine birçok saldırılar gerçekleşti, iç ve dış mihraklar tarafından planlar kuruldu. Şükürler olsun ki, tek devlet, tek millet, tek bayrak ve tek vatan olarak Türkiye Cumhuriyetimiz dimdik ayakta durmaktadır. Milletimizin birliğini ve beraberliğini bozmaya çalışanlar asla amaçlarına ulaşamayacaktır. Çünkü milletimiz daima ülkesine sahip çıkarak vatanı uğurda hiçbir fedakarlıktan kaçınmamıştır. Biz Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşında, 15 Temmuz'da şehitler verdik. Gerekirse yine veririz ama bu toprakların bölünmesine, fitneye asla izin vermeyeceğiz. Bu topraklar uğruna şehit olanların ve olmaya hazır olanlarındır" şeklinde konuştu.

Başkan Tutal, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Şubesine yeni binasını yapımını tamamladıklarını belirterek, "Seyyid Harun Veli Hazretleri Türbesi ve Çevresi Düzenleme projesi çalışmalarımız kapsamında derneğimizin içinde bulunduğu binanın yıkım çalışmaları nedeni ile şehit ailelerimiz mevcut yerlerini boşaltmak zorunda kaldı. Kendilerine uygun bir yerimiz olmadığı içinde Belediye binamız arkasında olan mülkiyeti belediyemize ait şehitlik içinde yeni bir mekan yaparak kullanımlarına sunduk" dedi.

Sizlere minnet borcumuz var diyerek sözlerine devam eden Başkan Tutal, "Her şeyin bir bedeli olduğu gibi bu topraklarda yaşamanın da bir bedeli vardır. Sizin evlatlarınızda bu topraklar için canlarını verdiler, ciğer acısı zor, bunu anlatmak daha zor. Sizler bunları fiilen yaşıyorsunuz. İnşallah dünyada zorluğunu, acısını çektiğiniz bu şehitlerimizle, ahret de yan yana, omuz omuza olacağız. Özellikle sizler onlarla beraber olacaksınız. Rabbimiz onların şehitliklerini kabul buyursun ve bizleri şefaatlerinden mahrum eylemesin. Sizlere minnettarız" ifadelerini kullandı.

Seydişehir’de Şehit Aileleri Ve Gaziler Derneği Yeni Yerinde

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.