Tarım Alanı Olarak Kullanıldıkları Alana Roman Vatandaşların Gelmesini İstemiyorlar

Tarım Alanı Olarak Kullanıldıkları Alana Roman Vatandaşların Gelmesini İstemiyorlar
Sakarya'nın Karasu ilçesinde Roman vatandaşların belirlenen mevkiye yerleşmesi için başlatılan dolgu çalışması sonrasında mahalle sakinleri toplanarak...

Sakarya'nın Karasu ilçesinde Roman vatandaşların belirlenen mevkiye yerleşmesi için başlatılan dolgu çalışması sonrasında mahalle sakinleri toplanarak bir basın açıklaması yaptı ve çalışmaların yasal olmadığını belirtti.

Karasu'nun girişinde yer alan ve Döşeme mevkii olarak bilinen alana Roman vatandaşların yerleştirilmesi için başlatılan çalışmalara mahalle sakinleri tepki gösterdi. Roman vatandaşların bu alana yerleştirilmesini istemeyen vatandaşlar, toplanarak bir basın açıklaması yaptı. Mahalle sakinlerinden Ahmet Sevim yaptığı açıklamada, "Burada 10 tane hane var. Bizler bu alanda uzun yıllardır yaşıyoruz. Hayvancılık ve tarımla geçiniyoruz. Evlerimizin tam ortasına Roman vatandaşların yerleştirilmesi için dolgu çalışması yapılıyor. Bizler Roman vatandaşların buraya yerleştirilmesine karşıyız" diyerek tepki gösterdi.

Yaklaşık 50 yıldır Karasu'da Döşeme mevkii diye bilinen bölgede yaşadıklarını söyleyen mahalle sakinlerinden Muazzem İkinci yaptığı açıklamada, "Biz geldiğimizde burası adeta çöldü. Çalıştık, çabaladık burasını tarım alanı haline getirdik. Belediye ekiplerimiz, buraya şimdi dolgu yapıyor. Bizler bu çalışmadan ötürü mağdur durumdayız. Ya malımıza mülküme sahip çıksınlar ya da arsalarımızı evlerimizi istimlak edip bizi başka bir yere taşısınlar. Ayrıca burası Karasu'nun girişi, ilçenin girişinde böyle bir manzara oluşmasına ilçe büyüklerimiz nasıl göz yumabiliyor anlamış değiliz" dedi.

"Çalışmaların sonlandırılmasını istiyoruz"

Mahalle sakinleri adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan Muazzem İkinci, "Döşeme mevkiinde Roman vatadaşlar için başlatılan dolgu çalışmasına mahalle sakinleri olarak karşı çıkmaktayız. Yapılacak konutlar için seçilen yer devlet hazinesi olup, tapuda tarım arazisi olarak görünmektedir. Tarım arazilerine konut yapılamaz. Güvenlik açısından da bu çalışmalar sakıncalıdır. Hayvancılık ve tarım için kullandığımız alana Roman vatandaşların yerleştirilmesini istemiyoruz. Bu vatandaşların mağduriyeti elbette giderilmeli. Ama bu alan, tarım arazisi olan Döşeme mevkii olmamalıdır. Gerekli izinler olmadan başlatılan çalışmalar, yasal olmadığı gibi mahalle halkının güvenliği açısından telafisi olmayan sosyal olaylara sebep olacaktır. Tepkimiz her geçen gün artmaktadır. Yetkili mercilerden bu çalışmaların sonlandırılmasını istiyoruz" dedi.

Tarım Alanı Olarak Kullanıldıkları Alana Roman Vatandaşların Gelmesini İstemiyorlar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.