Yenişehir Buğdayı Masaya Yatırıldı

Yenişehir Buğdayı Masaya Yatırıldı
Bursa Büyükşehir Belediyesi Tarım Komisyonu üyeleri, Yenişehir Belediyesi Meclisi salonunda tarım temsilcileri ile bir araya geldi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Tarım Komisyonu üyeleri, Yenişehir Belediyesi Meclisi salonunda tarım temsilcileri ile bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Yenişehir için tarımın çok önemli olduğunu belirterek, "Buğday bizim için vazgeçilmez bir ürün. Kaliteyi artırmak için ne gerekiyorsa yapalım. 2018 yılında rekolteyi, kaliteyi ve fiyatı artırmak için üzerimize düşeni yapmaya hazırız" dedi.

Tarım Komisyonu Başkanı Ercan Barutçuoğlu'da yaptığı konuşmada, buğdayın son derece önemli bir ürün olduğunu ve Yenişehir çiftçinin de mühim bir gelir kaynağı olduğunu belirterek, "Yenişehir buğdayının kalitesini artırıp yüksek fiyattan satılması için gerekli çalışmaları başlattık. Önce meseleleri tespit edip, bunları halletmek zorundayız. Bunun için bu toplantılardan elde edeceğimiz neticeyi Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'ne götürüp gerekenin yapılmasını sağlayacağız. Hepimizin arzusu üreticiye daha fazla para kazandırmak. Hem kalite artsın, hem de pahalı satılsın, bütün derdimiz bu" diye konuştu.

Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş da, "Evvela Yenişehir'de TMO'ya kalıcı bir yer tahsis edilmesi lazım. Bu bölgeye bir kantar yapmalıyız. Bunun yanı sıra Osmangazi Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi laboratuarını geliştirip üreticinin hizmetine sokmalıyız. Yenişehir'in yüzde 85'i tarım ile geçiniyor, ama ilçemize yakışmayan bir tahılımız var. Bu tahılın da acilen yenilenmesi lazım" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.