Evde Bakım Projesiyle Sağlık Hizmetleri Kapılarına Geliyor

Evde Bakım Projesiyle Sağlık Hizmetleri Kapılarına Geliyor
Zeytinburnu Belediyesi, kendi ihtiyaçlarını karşılayamayan yaşlılara ve sağlık problemleri yaşayan vatandaşlara evde bakım hizmetiyle destek oluyor.

Zeytinburnu Belediyesi, kendi ihtiyaçlarını karşılayamayan yaşlılara ve sağlık problemleri yaşayan vatandaşlara evde bakım hizmetiyle destek oluyor. Bu kapsamda ihtiyacı olan hastalara evde tedavi ve psikolojik destek verilerek, onların yaşama tutunması sağlanıyor.

Zeytinburnu Belediyesi, ihtiyaç sahibi hastaların ayağına giderek onların evde bakımını üstleniyor. Belediyenin sosyal yardım işlerine bağlı görevlileri özellikle yaşlı, yalnız ve ihtiyaç sahibi hastaların evlerine giderek zaruri tedavi ve bakımlarını üstleniyor.

Psikolojik tedaviye ihtiyaç duyan hastalara ise uzman bir psikolog tarafından destek verilerek moralleri yüksek tutulmaya çalışılıyor. Çeşitli nedenlerle yalnız yaşamak zorunda kalan vatandaşların evde bakım hizmeti ile yüzleri gülüyor. Evde bakım hizmeti ekibiyle aralarında aile bağı oluşan vatandaşlar, hem yalnız kalmıyor hem evlerinde sağlık problemlerine çözüm buluyor.

"Onlar olmasaydı daha da kötü olurdum"

Bu hastalardan birisi olan 80 yaşındaki Ayşe Onbaşı, hasta bakıcılar hakkında "Onlar benim evladım gibi. 3 çocuğum var. Eşim 40 sene önce terk etti beni. Çocuklarım büyüyüp evlendikten sonra da tek kaldım. Ayağımda rahatsızlık var. Yürüyemiyorum. Sürekli gelip bana destek oluyorlar. Onlar olmasaydı daha da kötü olurdum. Allah onlardan razı olsun" dedi.

"Bu hastalık sonrası hareket edemez oldum"

Bir diğer ihtiyaç sahibi ise 60 yaşındaki ALS hastası İbrahim Şanlı. Psikolojik destek alan İbrahim Şanlı'ya doktoru terapilerle yardımcı oluyor. Hastalığı yüzünden yatağa mahkum olan ve psikolojisi bozulan İbrahim Şanlı, "Gençken çok hareketli bir insandım. Bu hastalık sonrası hareket edemez oldum. Keşke eskisi gibi olabilseydim" diye konuştu.

"Bir ailenin yapamayacağını yapıyorlar"

Evde bakım hizmeti kapsamında evine gelen görevlilerle arkadaş gibi olduğunu ve onlar sayesinde yalnız hissetmediğini söyleyen Hüseyin Kaynak, "Allah razı olsun bunlar 15 günde bir geliyor. İyice yıkayıp temizleyip her şeyi baştan değiştiriyorlar, çıkıp gidiyorlar. Tıraşımı her şeyimi yapıyorlar, bir ailenin yapamayacağını yapıyorlar. Onlar geldiği zaman bırakmıyorum 5 dakika daha otur diye ısrar ediyorum, aramızda arkadaşlık da oluyor" dedi.

"Yemek yapamıyorum bir yere koyayım derken döküyorum"

Evde bakım hizmetinin kendisi için önemli olduğunu ve hizmeti sağlayan herkese çok teşekkür ettiğini dile getiren 83 yaşındaki Nazife Akça ise, "Bana banyo yaptırıyorlar yemeğim geliyor. Yemek yapamıyorum bir yere koyayım derken döküyorum. Masaya koyayım derken devriliyor benim halim bu. Allah razı olsun onlardan, gönderenlerden, bana yardımcı olanlardan" diye konuştu.

Evde Bakım Projesiyle Sağlık Hizmetleri Kapılarına Geliyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.