Tskm’de Kasım Ayında Çocuklar İçin 14 Oyun

Tskm’de Kasım Ayında Çocuklar İçin 14 Oyun
Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde, kasım ayındaki çocuk tiyatro oyunları, iki ayrı oyunun gösterimi ile başladı.

Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde, kasım ayındaki çocuk tiyatro oyunları, iki ayrı oyunun gösterimi ile başladı. Kasım ayı boyunca toplam 14 oyun, çocuklar için ücretsiz sahnelenecek.

Kasım ayındaki çocuk oyunları Mavi Kumpanya oyuncularının, "Sağlıklı Beslen Hasta Olma" isimli oyunu ile start aldı. Oyunda, "Çocuklarımıza sebze ve meyve yeme alışkanlığı kazandırmak için doğru yöntemi seçiyor muyuz?" sorusuna yanıt arandı. Günün ikinci oyununda, Maltepe Belediyesi çalışanlarından oluşan Maltepe Belediye Tiyatrosu oyuncuları, "Pırtlatan Bal" isimli müzikli-danslı oyunu sahneledi. Türk edebiyatının unutulmaz ismi Aziz Nesin'in çocuk klasikleri arasında yer edinen oyununda, hastalanan torununa bal bulmak için uğraşan ninenin, yoksullara faizle borç para veren Paracı'nın uşağı Şakşak'la karşılaşmasından sonra yaşananlar sahnelendi. Kubilay Erdelikara'nın yönettiği 2 perdelik gösterimde oyuncular, sahne performanslarıyla miniklerden büyük alkış topladı.

Çocuklar tiyatroyla buluşacak

TSKM'de kasım ayı boyunca, "Susam Sokağı", "Anıtkabir'e Gidiyoruz," "Uzayda mıyız Yoksa?", "En İyi Dostum Kitaplarım", "Şarlo Geliyor" , "Öğretmenim Canım Benim", "Şarkıcı Poti", Berko Çocuk Tiyatrosu, "Berfu'nun Rüyası", "Ağacın Şarkısı", "Pırtlatan Bal", "Güneş Kasabası Sirki" ve "Hacivat Karagöz" isimli çocuk oyunları, Maltepeli minikler için sahnelenecek.

Tskm’de Kasım Ayında Çocuklar İçin 14 Oyun

Tskm’de Kasım Ayında Çocuklar İçin 14 Oyun

Tskm’de Kasım Ayında Çocuklar İçin 14 Oyun

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.