Çankaya’da Şiddetle Mücadele Günleri Başlıyor

Çankaya’da Şiddetle Mücadele Günleri Başlıyor
Çankaya Belediyesi, "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" etkinliklerine 20 Kasım'da başlıyor.

Çankaya Belediyesi, "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" etkinliklerine 20 Kasım'da başlıyor.

Başta şiddet olmak üzere kadın sorunlarına ilişkin farkındalık yaratmayı amaçlayan etkinlikler kapsamında gerçekleşecek panel, tiyatro oyunu, fotoğraf sergisi ve film gösterimlerinin tamamı Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde düzenlenecek. Toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamaya yönelik çalışmalarıyla rol model olan Çankaya Belediyesi, "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" etkinliklerine 20 Kasım'da başlıyor. Başta şiddet olmak üzere kadın sorununa ilişkin farkındalık oluşturmayı amaçlayan etkinliklerin tamamı ücretsiz olarak Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde düzenlenecek. 20 Kasım 15.00'de Pembe Hayat LGBTİ Dayanışma Derneğiyle birlikte düzenlenecek "Nefret Sarmalında Trans İntiharları", "Yerel Yönetimler Dönüşüyor" başlıklı panellerle başlayacak etkinlikler, saat 19.30'da "Küründen Kabare" adlı tiyatro oyunuyla devam edecek. Oyunda toplumsal şiddete maruz kalan trans bir bireyin hikayesi anlatılacak.

Kadın Dayanışma Vakfı ile birlikte düzenlenen "Dayağa Karşı Yürüyüşten Bugüne" paneli ise 21 Kasım 17.30'da başlayacak. Kadın sorunlarının ve mücadelesinin ele alınacağı panelin ardından saat 19.30'da Yeşim Ustaoğlu'nun "Tereddüt" filmi gösterilecek.

22 Kasım 17.30'da "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Erkeklerle Çalışma Üzerine Bir Deneme" panelinin ardından ise 19.30'da Anne Çocuk Eğitim Vakfı ve İsveç Başkonsolosluğu ile birlikte düzenlenen "Babalık Anları" fotoğraf sergisi açılacak. Sergide, Türkiye ve İsveç'ten "babalık" manzaralarını gözler önüne seren kareler yer alacak.

23 Kasım 17.30'da Ankara Nar Kadın Dayanışması ile düzenlenen "Şiddet Varsa Dayanışma da Var" panelinin ardından ise "Can Kırıkları" tiyatro oyunu 19.30'da başlayacak. Şirin Aktemur'un yazdığı, Murat Atak'ın yönettiği oyun, kadının varlığını, sorunlarını, toplum içindeki gücünü, yaralarını, aşklarını ele alıyor.

24 Kasım günü saat 19.30'daki "Antabus" tiyatro oyununda ise, Leyla Taşçı adlı karakterin hayata dair yaşadığı güçlükler üzerinden şiddetin nasıl meşru hale getirilmeye çalışıldığı anlatılacak.

Çankaya’da Şiddetle Mücadele Günleri Başlıyor

Çankaya’da Şiddetle Mücadele Günleri Başlıyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.