Şanlıurfa Büyükşehir’e Tarihi Kentler Birliği Özendirme Ödülü

Şanlıurfa Büyükşehir’e Tarihi Kentler Birliği Özendirme Ödülü
25. Uluslararası Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, Yapı Yenileme ve Restorasyon (YAPEX) Fuarına katılan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Tarihi...

25. Uluslararası Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, Yapı Yenileme ve Restorasyon (YAPEX) Fuarına katılan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği Özendirme yarışmasında ödüle layık görüldü.

Her yıl farklı bir tema ile gerçekleşen YAPEX fuarı bu yıl "Geleneksel Çarşılarda Koruma" temasıyla başladı. Birçok ilden katılımın sağlandığı Antalya Expo Center'da açılan YAPEX Fuarında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin açtığı standa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Birçok ilin belediye başkanlarının ziyaret ettiği Şanlıurfa standında kentle ilgili görseller gelen davetlilere dağıtıldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ile Çiftlikköy Belediye Başkanı Murat Silpagar, Antalya'daki Şanlıurfalılar Dernekleri ile çok sayıda vatandaş Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin standını ziyaret etti. Tarihi Kentler Birliği, Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı iş birliği ile Akdeniz Tanıtım tarafından düzenlenen fuarda Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışmasında ödüle layık görüldü. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, adına ödülü İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Nezir Çelik aldı.

Antalya Expo Center'da açılan YAPEX Fuarında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi standına gelen vatandaşlara Şanlıurfa'yı tanıtan CD, broşür ve kitaplar dağıtıldı. Şanlıurfa'daki tarihi ve kültürel yapıların korunmasına yönelik çalışmalarıyla bilinen Şanlıurfa Büyükşehir belediyesi kent merkezinde ve ilçelerinde tarihi çarşıların korunması için cephe düzenleme çalışması yapmıştı.

Şanlıurfa'yı dünyaya tanıtmak için kararlı bir şekilde ekip ruhuyla çalıştıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Tanıtımda marka işler yapıyoruz. Şehrimizi seviyoruz. Bu kadim şehre hep pozitif bakıyoruz" dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir’e Tarihi Kentler Birliği Özendirme Ödülü

Şanlıurfa Büyükşehir’e Tarihi Kentler Birliği Özendirme Ödülü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.