Urartu Göz’den Göz Kapağı Estetiği

Urartu Göz’den Göz Kapağı Estetiği
Urartu Göz uzmanlarından Operatör Dr. Yusuf Evcimen, göz kapaklarında ortaya çıkan sarkma ve torbalanma sorunu gerçekleştirilen "blefaroplasti" ameliyatıyla...

Urartu Göz uzmanlarından Operatör Dr. Yusuf Evcimen, göz kapaklarında ortaya çıkan sarkma ve torbalanma sorunu gerçekleştirilen "blefaroplasti" ameliyatıyla yüz ifadesinin daha canlı ve genç bir görünüm kazandığını söyledi.

Tıbbi adıyla "blefaroplasti', halk arasında bilinen adıyla da göz kapağı estetiğinin alt ve üst göz kapaklarındaki deri bolluğunun ve fazla kas dokusunun çıkarılması ve göz çevresindeki dokuların gerdirilmesini içeren cerrahi işlemlere dendiğini belirten Operatör Dr. Yusuf Evcimen, göz kapağı estetiğinin Urartu Göz'de yapıldığını belirtti. Göz Hastalıkları Uzmanı Operatör Dr. Yusuf Evcimen, göz kapaklarının yüz ifadesinde önemli rol oynadığını belirtti. Göz kapaklarında zamanla kırışıklık, torbalanma, sarkma ve şişlik gibi değişikliklerin kişilerin yüz ifadesinin üzgün, yorgun ve olduğundan yaşlı görünmesine neden olduğunu ifade eden Dr. Evcimen, "Genetik faktörler, yaş, güneş ışını ve yer çekiminin etkisi gibi çevresel faktörler ile zamanla göz kapağı cildi elastikiyetinde azalma olur. Daha derin yerleşimli olan ve normalde göz kapaklarına dolgun ve canlı bir görünüm katan yağ yastıkçıkları da öne doğru fıtıklaşmaya başlar. Bu nedenlerle göz kapaklarında sarkma ve torbalanmalar oluşur. Bazı hastalarda üst göz kapağındaki fazlalık görmeyi zorlaştıracak boyutlara varabilir" dedi.

Ameliyat sonrası yüz ifadesinin daha canlı ve genç bir görünüm kazandığına dikkat çeken Evcimen, "Blefaroplasti dediğimiz ameliyat, lokal anestezi altında yapılmaktadır. Göz kapağı derisindeki fazlalık çıkarılır, kas tabakasında fazlalık varsa alınır, yağ torbalarının fıtıklaşan kısımları alınır. Bu ameliyatla yüz ifadesi daha canlı ve genç bir görünüm kazanır. Ameliyat esnasında veya sonrasında kanama komplikasyonundan kaçınmak için en az 10 gün öncesinden kanın pıhtılaşmasını azaltan aspirin ve benzeri ilaçların kullanımından kaçınmak gerekir" diye konuştu.

Gerçekleştirilen ameliyat sonrası hastalar için öneride bulunan Evcimen, şunları kaydetti:

"Göz kapağı ameliyatları sonrasında göz kapaklarında ödem ve morluk oluşabilir. Soğuk uygulama ve yüksek yastıkta yatma önerilir. Ameliyat sonrası ciddi ağrı beklenmemektedir. Dikişler 5-7 gün içerisinde tamamen alınır. Ameliyat izleri üst göz kapağında kapak katlanma bölgesinde kaldığı için ve izler zamanla azaldığı için görsel açıdan rahatsızlık yapması beklenmemektedir. Alt göz kapak sarkmalarında kapağın iç kısmından yapılan işlemlerde kapak dış kısmında iz olmamaktadır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.