Vali Gül’den Kurum Müdürlerine Eşit Olun Talimatı

Vali Gül’den Kurum Müdürlerine Eşit Olun Talimatı
Sivas Valisi Davut Gül kurumlara basın konusunda uyarılarda bulunarak adaletli olunması talimatını verdi.

Sivas Valisi Davut Gül kurumlara basın konusunda uyarılarda bulunarak adaletli olunması talimatını verdi.

Yatırımcı kamu kurum ve kuruluşların Sivas'ta yürüttüğü projeleri anlattığı, çalışmaları hakkında bilgi verdiği ve kurumlar arası koordinasyon ile işbirliğinin sağlandığı il koordinasyon kurulunun 2018 yılının ilk toplantısı yapıldı. İl Özel İdaresi İl Genel Meclis Toplantı Salonunda Vali Davut Gül başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Vali Yardımcısı Yeliz Yıldızhan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Sinan Şen, kaymakamlar, belediye başkanları ile ilgili kurumların müdürleri katıldı.

Vali Davut Gül, kurum müdürleri ve yetkililerine vatandaşlara verilen hizmet konusunda uyarılarda bulundu. Vali Gül, kurumların kapılarının vatandaşa 24 saat açık olması talimatını vererek, "Vatandaş size ulaşacak, kendi personeliniz size ulaşacak ve yapabileceğiniz vatandaşa inisiyatif kullanabileceğiniz her şeyi kulanın. Bazen vatandaşlarımız geliyor diyor ki; "Girdik orada ki memur dedi ki vali bey söylerse o olur." Çok net söylüyorum. Bir daha böyle biri geldiğinde o memurla ilgili yasal işlem yaparım. Benim söylememle olabilecek her şeyi yapın. Bak şimdi hepinize söylüyorum, peşine söyledim. Vatandaşlarımıza, Sivaslılara, valiliğin söylemesi ile yapılabilecek ne varsa her şeyi yapın. Ayrıca ikinci bir talimat beklemenize gerek yok. Yapılmayacaksa da vatandaşı boşuna yorup vali söylerse olur, falan söylerse olur deyip bize göndermeyin. Niye olmadığını izah edin." dedi.

Basın kuruluşlarına karşı adaletli olun talimatı

Sivas'ta bazı kurumlarda basın mensuplarına ayrıcalıklı bazı davranışların olduğunu ve bu durumdan duyulan rahatsızlığı dile getiren Gül,"Basınla ilişkilerde şöyle bir sıkıntı var; Biliyorsunuz biz bir yazılı talimat gönderdik orada özellikle valiliğin izni olmadan basına bilgi verilmemesi. Burada amacımız şu erken kalkan müdürümüzün, şube müdürümüzün mikrofonlarımıza demeç verdiği bir düzen olsun istemedik. Ama basına haber verme konusunda sakın bir şey yapmayalım, bir cimrilik yapmayalım. Yaptığınız her faaliyeti yazılı olarak sözlü olarak basına verebilirsiniz ve verin. Basına bilgi verirken de sadece bir basına değil basının geneline verin. Dolayısıyla da bunlar ekmeğini bu işten kazanan insanlar bir basın mensubuna verip diğerine vermemek bir anlamda aralarındaki rekabetin ihlali anlamına geliyor. Buna dikkat edin, haber anlamında da her şeyi verin." dedi.

Vali Gül’den Kurum Müdürlerine Eşit Olun Talimatı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.