Vali Yerlikaya'dan Ayasofya paylaşımı

Vali Yerlikaya'dan Ayasofya paylaşımı
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Ayasofya’da yürütülen restorasyon ve konservasyon çalışmaları tamamlanarak iç kısımda bulunan iskelenin söküldüğünü duyurdu.

stanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımda “İstanbul Valiliği YİKOP tarafından Ayasofya'da 2012'de başlatılan restorasyon ve konservasyon çalışmaları tamamlanarak kurulan iskele kaldırıldı. Titizlikle yürütülen restorasyon çalışmalarında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” notunu düşerek Ayasofya Camii'ndeki iskelelerin kaldırıldığını duyurdu.

İskele, çalışmaların tamamlanması sonrasında söküldü

Konuya ilişkin İstanbul Valiliğinden yazılı bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, “İstanbul Valiliği, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOP) tarafından 14 Kasım 2012 tarihinde başlatılan ‘Ayasofya Ana Mekan İç Yüzeylerinin Acil Müdahale ve Proje Yapım İşleri' kapsamında gerçekleştirilen restorasyon ve konservasyon çalışmaları için kurulan iskele, çalışmaların tamamlanması sonrasında söküldü. İskele altında kalan mermer döşemelerin restorasyon ve konservasyon çalışmalarının Kasım ayı sonunda tamamlanması öngörülüyor” ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.