‘Yeşil Karne’ Protokolü

‘Yeşil Karne’ Protokolü
Bursa'da öğrencilerin enerji verimliliği konusunda bilgilendirilmesini ve okulların "yeşil karne ile" ödüllendirilmesini öngören protokol, Büyükşehir...

Bursa'da öğrencilerin enerji verimliliği konusunda bilgilendirilmesini ve okulların "yeşil karne ile" ödüllendirilmesini öngören protokol, Büyükşehir Belediyesi ile İl Millî Eğitim Müdürlüğü arasında imzalandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ülke çapındaki kamu kurumlarında uygulanan sıfır atık projesi çerçevesinde Bursa'da Büyükşehir Belediyesi ile İl Millî Eğitim Müdürlüğü arasında "yeşil karne" protokolü imzalandı. Başkanlık makamında yapılan anlaşmaya göre, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü'ne bağlı ilkokul 3. ve 4. sınıflar (yaklaşık 400 okul) enerji verimliliği ile çevre bilincialanlarında yıl boyunca çeşitli eğitimlere tabi tutulacak. Sıfır atık projesini alacak eğitimler Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri ile İl Millî Eğitim Müdürlüğü'nün ilgili personeli tarafından verilecek.

Büyükşehir'den tam destek

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ilerleyen zamanlarda faydası bariz şekilde fark edilecek bir çevre çalışmasının protokolünü imzaladıkları için mutlu olduklarını söyledi. Yeşil karne projesinin hedefinin okullarda enerji verimliliği ile çevre korumaya yönelik tedbirlerin alınmasıve öğrencilerde çevre şuurunun oluşturulması olduğunu kaydeden Başkan Aktaş, "Bu doğrultuda İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ilgili birimleriyle irtibata geçilerek, okullar üzerinde öğrencilerle alakalı birebir çalışmalar yapılacak. Maksat, atık önleme, azaltma ve geri kazanım, enerji verimliliğiyle oluşacak fırsatlar konusunda bilinç oluşturmak. İnanıyorum ki ciddi kazanımları bu proje vesilesiyle sağlamış olacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak büyük bir gayretle çocuklarımızı destekleyeceğiz. Bu projeden şehir olarak da ülke olarak da istifade edeceğiz" dedi.

Uygulamanın bir eğitim ve öğretim dönemini kapsayacağını söyleyen Başkan Aktaş, "Yaptığımız protokol dâhilinde başarılı olan okullar mayıs ayı içerisinde İl Millî Eğitim Müdürlüğü'nde mevcut EVeP16 Enerji Verimliliği Portalı üzerinden belirlenecek. Haziran ayında da Yeşil Karne alan okullara çeşitli ödüller verilecek ve öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi'nin sosyo-kültürel faaliyetlerinden ücretsiz faydalanabilecek" diye konuştu.

‘Yeşil Karne’ Protokolü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.