Zonguldak’ta 11 Şirkete Kayyum Atandı

Zonguldak’ta 11 Şirkete Kayyum Atandı
11 ayrı şirkete kayyum atanması ile ilgili olarak Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açıklama yapıldı.

Zonguldak'ta geçtiğimiz hafta PDY/Fethullahçı Terör Örgütü yapılanmasına ilişkin olarak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine 11 ayrı şirkete kayyum atanması ile ilgili olarak Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açıklama yapıldı.

Zonguldak Merkez, Ereğli ve Çaycuma ilçesinde PDY/Fethullahçı Terör Örgütü'nün Zonguldak'taki yapılanması ve faaliyetleri ile ilgili olarak Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 11 ayrı şirkete geçtiğimiz hafta kayyum atanmıştı. Kayyum atanması ve akabinde twitter adresinden gözaltına alınacakların listesinin yayınlanması ile ilgili Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı yazılı bir açıklama yaptı. Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz tarafından yapılan yazılı açıklamada soruşturmaya ilişkin olarak şu bilgilere yer verildi:

"PDY/Fethullahçı Terör Örgütü'nün ilimizdeki yapılanması ve faaliyetleri ile ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca başlatılan soruşturma kapsamında elde edilen bilgi, belge ve deliller doğrultusunda, 08.04.2016 tarihinde Zonguldak/Merkez, Kdz. Ereğli ve Çaycuma'da faaliyet gösteren 11 şirkete Cumhuriyet Başsavcılığımız talebi üzerine kayyum ataması yapılmıştır. Öte yandan kayyum ataması yapıldıktan sonra aynı gün akşam twitter isimli sosyal medya hesabından yayınlanan ve takip eden günlerde de yerel basında yer alan mesajlar ise gerçeği yansıtmamaktadır. Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturmalar, Ceza Muhakemesi Kanununun kendisine verdiği yetki çerçevesinde; soruşturmanın gizliliği kurallarına titizlikle riayet edilerek yerine getirilmekte olup, anayasal teminatlar çerçevesinde soruşturma bilgilerinin kimse ile paylaşılması ya da herhangi bir kimseden emir, talimat ve tavsiye alınması asla söz konusu değildir. Kişi hürriyetlerinin en önemli teminatı olan yargılama makamlarının işlemleri hakkında gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmayan algı oluşturmaya matuf ve kaynağı belirsiz yazı ve yorumlara itibar edilmemesi düşüncesiyle; keyfiyet kamuoyuna saygıyla duyurulur."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.