İstanbul merkezli 8 ilde FETÖ'nün emniyet mahrem yapılanmasına operasyon: 22 gözaltı

İstanbul merkezli 8 ilde FETÖ'nün emniyet mahrem yapılanmasına operasyon: 22 gözaltı
Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ/PDY) ‘emniyet mahrem yapılanmasına yönelik İstanbul merkezli 8 ilde düzenlenen operasyonda 22 şüphelinin yakalandığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, FETÖ/PDY'nin ‘Emniyet Mahrem Yapılanmasında' faaliyet gösteren hücre üyelerinin tespiti için geniş çaplı çalışma başlatan İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube ekipleri, yürütülen soruşturma çerçevesinde 24 örgüt üyesini belirledi.

Yürütülen soruşturma çerçevesinde haklarında gözaltı kararı verilen FETÖ üyelerinin yakalanması için operasyonun düğmesine basan İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul, Ankara, Kocaeli, Konya, Kırıkkale, Balıkesir, Muğla ve Afyonkarahisar'da 28 ayrı adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Operasyonda, aralarında aktif görevde bulunan doktor ve öğretmenin de olduğu 22 FETÖ/PDY üyesi gözaltına alındı.

Baskında çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyallere de el konulurken, gözaltına alınan şüpheliler Vatan Caddesi'ndeki Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Hücre üyelerinin emniyetteki ifade işlemlerine başlanırken, 2 firari FETÖ mensubunun yakalanması için çalışmaların devam ettiği aktarıldı.

Sadık Kahraman

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.