Cengiz Yılmaz

Cengiz Yılmaz

Utanmaz Adam

Utanmaz Adam

Merhaba dostlar:

Geçmiş bir yazımda söylemiştim, Dini, gerçek din alimleri anlatmalı, şarlatanlar değil diye. Geçen akşam TRT ekranlarında bir profesör konuşuyor. '' İftar vakti yakın, adam namaz kılmayanlar hayvandır diyor.'' Tüylerim diken-diken oldu şaşırdım, İlk kez böyle bir şey duydum. Üstelik bir eğitimciden, kendi kendime yazıklar olsun dedim. Halkın vergileriyle yayın yapan devletin kanalında, halka hayvan diyor. Evet Türkiye Müslüman bir ülke, ancak her kez namaz kılmıyor, oruç da tutmuyor, yarı yarıya desek, kırk beş milyona hayvan diyor. İktidardan ses yok, Çok cılız bir kaç kınama var. Muhalefet tepkili sadece ama ne kadar yeterli tartışılır.

Yalakalık bu!  Dini kuralları öne çıkarmak isteyen hükümete yalakalık, zaten arkası kuvvetli olmasa çıkıp TRT ekranlarına bunu söyleme cesaretini  bulamaz. Benim takıldığım bu adamın eğitimci yanı. Bu adam nasıl bir üniversitede hoca olabiliyor? İşte mesele budur. Profesör olmuş ancak adamlıktan nasibini alamamış bu zavallı.. Zavallı diyorum çünkü;  dini afyon gibi pazarlayıp televizyonlara çıkan bunun gibi çokları var. Millette bunları dinleyerek adamları yüceltiyor. Onlarda paralarına para katıyor.

Ah benim milletim!

İslamiyet’ten bu yana orucu ne bozar, ne bozmaz öğrenemedin. Kâbe’nin hangi yönde olduğunu tespit edemedin. Müslümanım dedin bir icat yapamadın, evinde araban dahil tüm kullandığın eşyalar gayrimüslim malı.

Üzülüyorum ağlanacak halimize.. Simsarlar görev başında. Nerden nasıl kazanır, kimin gözüne nasıl girerim diye yağlamalar, hakaretler, tehtitler bitecek gibi değil. Elini vicdanına koyan yok, milleti daha fazla nasıl bölerim gayreti var. Bakalım hangi savcı millete hakaret etti diye, dava açacak ve işine son verilecek göreceğiz.

Bizlerin yolu Atatürk’ün yoludur. Çağdaş, cumhuriyetçi demokrasiye inanan gerçek özgürlükçü yoldur.

Dini kuran da anlatılan ve Peygamber Efendimizin(cc) dediği ve yaşadığı yolu bilen ve anlatan şekliyle yaşamak ümidi ve temennisiyle saygılar sunar, hayırlı ramazanlar dilerim.

Cengiz Yılmaz

Şiir Baba

Şair ve yazar

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Cengiz Yılmaz Arşivi